İsrail yardım merkezini vurdu! Ölü ve yaralılar var

İsrail ordusu, Gazze'de Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından işletilen ve yerinden edilmiş ailelere yardım sağlayan bir eğitim kolejine düzenlediği hava saldırısında sekiz Filistinli'nin öldüğü bildirildi. Saldırıda hedef alınan merkezin UNRWA tarafından işletilen bir okul olduğu belirtildi.

DÜNYA 23.06.2024, 17:29 Buse Önder
İsrail yardım merkezini vurdu! Ölü ve yaralılar var

İsrail ordusu, Gazze'yi 261 gündür bombalayan saldırılarını sürdürdü ve bugün Gazze Şehri yakınlarındaki bir yardım dağıtım merkezine hava saldırısı düzenledi.

Filistinli görgü tanıkları, tankların güneydeki Refah kentine doğru ilerlerken, İsrail'in Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından işletilen bir sanayi okulunun bir bölümünü vurduğunu belirtti. Saldırıda sekiz Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

‘Enkaz altından cesetler çıkardık’

Mohammed Tafesh adlı bir görgü tanığı Reuters'a yaptığı açıklamada, saldırının yardım alan insanların buluştuğu ve yerinden edilmiş ailelere destek veren bir sanayi okulunu hedef aldığını söyledi. Tafesh, "İnsanlar su taşıyor, kupon alıyor veya evsiz kalmışlardı. Bir anda patlama sesi duyduk ve kaçtık. Enkaz altından cesetler çıkardık" dedi.

Ayrıca, bölge sakinleri, İsrail tanklarının Refah'ın kuzeybatısındaki Mawasi mülteci kampının sınırına kadar ilerlediğini ve Hamas güçleriyle çatıştığını aktardı.

Yorumlar (0)