İsrail eve saldırdı, Hamas liderinin kız kardeşi öldü!

Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'nin kız kardeşi Zahr Abdusselam Heniyye, İsrail ordusu tarafından eve düzenlenen saldırıda öldürüldü. İsrail uçaklarının saldırısında 10 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 25.06.2024, 10:16 Hakan Öksüz
İsrail eve saldırdı, Hamas liderinin kız kardeşi öldü!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki saldırıları devam ediyor. Bölgeye ölüm yağdıran İsrail, gece boyunca saldırılarını sürdürdü. Filistin resmi haber ajansı WAFA, eş-Şati Mülteci Kampı'nın yanı sıra Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının ed-Derec Mahallesi'nde yer alan 2 okulunun da bombalandığını bildirdi. Bu okulların, sığınma merkezi olarak kullanıldığı hatırlatıldı.

Heniye ailesinin evine saldırı

İsrail'in saldırısında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'nin kız kardeşi Zahr Abdusselam Heniyye öldürüldü. Saldırıda toplamda 10 kişi yaşamını yitirdi. Heniye'nin ailesine ait eve saldırı düzenleyen İsrail ordusuna ait uçaklar, aile üyelerinden bazılarının da yaralanmasına neden oldu. 

Okulun enkazından çocuk cesetleri çıkarıldı

Sivil savunma ekipleri, İsrail'in saldırısına maruz kalan okulun enkazından 5 ceset çıkardı. Saldırıda çocukların da öldüğü kaydedildi. Bombalanan ed-Derec Mahallesi'ndeki okulda 6 sivil can verdi. Şucaiye Mahallesi'nde vurulan bir evden de 2 kadının cansız bedeni çıkarıldı.

Ölü sayısı 38 bine yaklaştı

Refah'ın batısına yapılan saldırıda bir genç öldü. Han Yunus'a yönelik saldırıda da kadın ve çocukların olduğu belirtildi. 7 Ekim'den beri İsrail saldırılarından ölen Filistinli sayısı 37 bin 626'e çıktı. Hayatını kaybedenlerden 15 bin 694'ten fazlasının çocuk olduğu aktarıldı.

Yorumlar (0)