İspanya'da tarihi baskın: Uyuşturucu karteli çökertildi!

Türk, Fransız ve İspanyol polisinin ortaklaşa yaptığı operasyonda "Emre Karaca" olarak anılan uyuşturucu karteli lideri Kerim Dağlıoğlu yakalandı. Çete liderinin yanı sıra 42 şüpheli tutuklandı. İspanya'da yapılan operasyona en az 400 polis katıldı. En az 2 ton esrar ele geçirildi.

DÜNYA 26.06.2024, 11:07 26.06.2024, 16:32 Hakan Öksüz
İspanya'da tarihi baskın: Uyuşturucu karteli çökertildi!

Türkiye'nin hakkında kırmızı bülten çıkardığı "Emre Karaca" kod adlı Kerim Dağlıoğlu'nun liderliğini yaptığı uluslararası uyuşturucu karteli, İspanya'da kıskaca alındı. Düzenlenen Argay Operasyonu'na Türk, Fransız ve İspanyol polisleri katıldı.

En az 400 polis operasyona katıldı

Avrupa Polis Teşkilatı (EUROPOL) tarafından da desteklenen operasyonun hazırlıkları 9 aydır sürüyordu. 11 Haziran'da düğmeye basıldı, üç ülkeden en az 400 polis operasyona katıldı. Sevilla, Malaga ve Granada'da belirlenen adreslere baskınlar yapıldı.

42 çete üyesi tutuklandı

Operasyonda örgüt lideri Kerim Dağlıoğlu yakalandı. Çete liderinin yanı sıra Romanya, Avusturya, İspanya, Arjantin, Almanya, Venezuela, Malaga, Granada ve Ukrayna vatandaşı olduğu belirlenen 42 şüpheli tutuklandı. 

En az 2 ton esrar ele geçirildi

Yapılan aramalarda en az 2 ton esrarın yanı sıra ateşli silahlar, suçtan elde edilen nakit para ve lüks araca el konuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İspanya'da yapılan operasyonu "tarihi" olarak niteledi.

Yorumlar (0)