Biden’dan günler sonra itiraf geldi: ‘Neredeyse uyuyakalıyordum’

ABD Başkanı Joe Biden, Trump karşısındaki zayıf performansını değerlendirerek, günler sonra ilginç bir itirafta bulunarak,  "Tartışmadan önce dünyayı birkaç kez dolaşma kararı aldım, ekibimin tavsiyelerini göz ardı ettim ve sahnede neredeyse uyuyakalıyordum" dedi.

DÜNYA 03.07.2024, 14:00 Buse Önder
Biden’dan günler sonra itiraf geldi: ‘Neredeyse uyuyakalıyordum’

ABD Başkanı Joe Biden, ilerleyen yaşı ve akıl sağlığı endişeleriyle birlikte Kasım ayındaki seçimlere odaklanmış durumda. Biden, geçtiğimiz günlerde televizyonda yapılan ilk tartışmasında rakibi Donald Trump ile karşı karşıya geldi ancak performansı ve sorulara verdiği cevaplar eleştirilere neden oldu.

Tartışmada sürekli donup kaldığı ve sorulara yeterince cevap veremediği belirtilen Biden'ın bu durumu, Demokrat Parti içinde 'geri çekilme' çağrılarına yol açtı.

Biden için ‘çekil’ çağrısı

Demokrat Parti'ye yakın medya kuruluşlarından birçoğu, Biden'ın tartışmadaki performansını sert bir şekilde eleştirirken, New York Times yayın kurulu da Biden'a "çekil" çağrısı yaptı.

Münazara sonrası yapılan ankete göre, Demokrat Parti seçmenlerinin önemli bir kısmı Biden'ın aday olmasını istemiyor ve çoğunluğu, Biden'ın başkanlık görevini yerine getirmek için yeterli mental kapasiteye sahip olmadığını düşünüyor.

Biden’dan itiraf geldi

Biden'ın kötü performansının ardından yapılan bağış etkinliğinde ise dikkat çeken bir itirafta bulundu. Virginia'nın McLean semtindeki etkinlikte Biden, tartışmadan önce dünyayı dolaşma kararı aldığını ve ekibini dinlemediğini, bu nedenle sahnede neredeyse uyuyakalma riski yaşadığını ifade etti.

16 danışman tartışma için hazırlık yaptı

Biden'ın tartışma öncesindeki hazırlıkları ve danışmanlarıyla arasındaki sorunlar da kamuoyunda tartışma konusu oldu. Biden ve Demokrat Parti'nin en etkili 16 danışmanı, Camp David'de Biden'ı tartışmaya hazırlamak için yoğun bir çalışma yaptı ancak ailesi, kötü performansın ardından bu hazırlıkların yetersiz olduğunu iddia etti.

Beyaz Saray'dan gelen raporlar ise Biden'ın danışmanlarıyla arasındaki çatlakları ve brifingler sırasında gösterdiği tepkileri ortaya koydu.

Daha önce de gündeme gelmişti

Biden'ın sinirlerine hakim olamadığı ve danışmanlarını zaman zaman azarladığı yönündeki iddialar daha önce de gündeme gelmişti. ABD basını, Biden'ın çevresindekilerle ilişkisinin giderek daha izole bir hal aldığını ve sadece birkaç üst düzey yardımcısından tavsiye aldığını belirtiyor.

Yorumlar (0)