Biden: ‘Trump yalan söyleme rekoru kırdı’

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde rakibi Donald Trump ile gerçekleştirdiği ilk canlı yayın tartışmasında "başarılı" bir performans sergilediğini belirtti. Biden, "Dün gece Trump'ı izlediniz mi? Tek bir tartışmada en fazla yalan söyleme rekorunu kırdı" dedi.

DÜNYA 28.06.2024, 21:05 29.06.2024, 15:00 Buse Önder
Biden: ‘Trump yalan söyleme rekoru kırdı’

ABD Başkanı Joe Biden, Atlanta'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Beyaz Saray yetkililerinin Biden'ın grip olduğuna dair açıklamalarına yönelik bir soruya yanıt veren Biden, "Evet, boğazım ağrıyor" dedi. Dünkü performansına ilişkin ise "Bence iyi iş çıkardık" ifadelerini kullandı.

‘Yalancı biriyle tartışmak kolay değil’

Demokratların canlı yayın sonrası dile getirdiği eleştiriler ve endişeler hakkında Biden, "Yalancı biriyle tartışmak kolay değil" dedi. Biden, Trump'ın canlı yayın tartışmasında 26 kez yalan söylediğini iddia ederek, "Dün gece Trump'ı gördünüz mü? Tek bir münazarada en çok yalan söyleme rekorunu kırdı" dedi. Ayrıca, "Bu seçimi kazanmak niyetindeyim" diye ekledi.

Ne oldu?

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Partili Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, ilk canlı yayın tartışmasında karşı karşıya geldi. Trump, program boyunca rakibine karşı net bir üstünlük sağlayamasa da, Biden ikinci kez adaylık için yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek bir performans sergileyemedi ve yoğun eleştiriye maruz kaldı.

Biden'ın adaylıktan çekilmesi gerektiği yönündeki tartışmalar alevlenirken, ABD Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Chip Roy, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in "Anayasa'nın 25. Ek Maddesi'ni" kullanarak Başkan Biden'ı görevden alma çağrısı yapması için bir tasarı hazırlığında olduğunu duyurdu.

Yorumlar (0)