Biden ile Trump televizyonda kapıştı, seviye bel altına indi!

ABD Başkanı Biden ve Cumhuriyetçi rakibi Trump, televizyon tartışmasında kozlarını paylaştı. Birbirine ağır sözlerle yüklenen iki lider, tartışmanın sonuna doğru seviyeyi düşürdü. Biden'ın dili sürçünce Trump, "Ne dediğin anlaşılmıyor." dedi. Sözü yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a getiren Başkan Biden, "Ahlakın bir sokak kedisi ile aynı düzeyde. Hamileyken eşini aldatan insansın sen." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 28.06.2024, 09:30 28.06.2024, 09:49 Hakan Öksüz
Biden ile Trump televizyonda kapıştı, seviye bel altına indi!

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi öncesi siyasi atmosfer sertleşti. ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhuriyetçi Donald Trump, önceki başkanlık seçimi sürecinden beri ilk kez bir televizyon düellosunda karşılaştı. Seyircisiz TV tartışması, CNN kanalının Atlanta stüdyolarında yapıldı. Başan Biden ile eski başkan Trump, birbirine ağır sözlerle yüklendi.

Trump: "Dünya liderleri, Biden'a saygı duymuyor"

ABD Başkanı Biden'ın ülkeyi üçüncü dünya savaşına sürüklediğini kaydeden Donald Trump, "Hayal edebileceğinizden çok daha yakınız böyle bir savaşa. 3. Dünya Savaşı'na sürükleniyoruz. Rusya lideri Putin'den tutun da Çin lideri Xi ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un dahil kimse, kendisine saygı duymuyor. Biden'dan, bu beyefendiden çekinmiyorlar. Hatta onu umursamıyorlar bile." dedi.

"Ben olsaydım Ukrayna işgal edilmezdi, Hamas saldıramazdı"

Başkanlık koltuğunda kendisi otursaydı Rusya'nın, Ukrayna'yı işgal edecek cesarete sahip olamayacağını öne süren Trump, "Biden yönetiminde korkunç bir kargaşa içinde Afganistan'dan çekildik. Bu düzensizliği gören Rusya, oradan çekilmemizin ardından Ukrayna'ya girdi. Eğer dünyada saygı gören bir başkana sahip olsaydık, Ukrayna işgali de gerçekleşmezdi. Benim yönetimimde Hamas da İsrail'e saldırmazdı. Çünkü ben varken Hamas destekçisi İran beş parasızdı." ifadelerini kullandı.

"Düzensiz göçmenler yüzünden fare yuvasına döndük"

Mülteciler ile düzensiz göçmenlerin, Biden döneminde akın akın ABD sınırlarından geçtiğini vurgulayan Trump, "Biden'ın sınırdan geçmelerine müsaade ettiği göçmenler, genç kadınlarımıza tecavüz ediyor ve onları katlediyor. Onun göçmenlik politikaları yüzünden ülke fare yuvasına döndü. Adeta medeniyetin dışına itildik." şeklinde konuştu.

Biden'ın dili sürçtü, Trump'a gün doğdu

Tartışmanın en dikkat çeken kısmı, ABD Başkanı Joe Biden'ın dilinin sürçmesine Trump'ın verdiği tepki oldu. Sağlık hizmetleri meselesinin gündeme geldiği sıralarda Biden doğru kelimeleri bulamadı. Bunun üzerine söze giren Cumhuriyetçi Trump, "Cümlesinin sonunda dediği şeyi anlamadım. Zaten kendisi de konuştuklarının farkında değil." dedi.

Trump: "İsrail'i kısıtlama, Filistinlilere yakınlık gösterme"

Biden'ın İsrail politikasını doğru bulmadığını belirten ve rakibini "Filistinlilere yakınlık göstermek" ile suçlayan Donald Trump, "İsrail, Hamas'a karşı savaşında daha serbest davranabilmeli. İsrail'i bırakın da başladıkları şeyi bitirsinler." ifadelerini kullandı.

Başkan Joe Biden: "Bu kadar saçmalığı peş peşe duymamıştım"

Cumhuriyetçi rakibi Trump'ın suçlamalarının tamamını reddeden Demokrat Partili Joe Biden, "Hayatım boyunca bu kadar saçmalığı peş peşe duymadım. Ukrayna'ya askeri yardımda bulunarak daha büyük bir savaşı engelledik. Öte yandan İsrail'e desteğimizde azalma ve şüphe yok. İsrail'e bir ton ağırlığında yıkıcı bombalar vermek istemiyoruz, hepsi bu. İsrail'i İran'dan kurtaran bizdik, bunu unutmayın. Gazze'deki savaşın sona ermesi için de bir ateşkes teklifi yaptım. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, teklifi kabul etti. Şu an Hamas'tan başka savaşı sürdürmek isteyen bir taraf yok." dedi.

Biden: "Ofisten ayrıldın, arkanda kaos bıraktın"

Trump'ın başkanlık ofisinden ayrıldığı 2020'de ABD ekonomisini kaos içerisindeyken devraldıklarını kaydeden Başkan Joe Biden, "ABD ekonomisini ayağa kaldırmak için mücadele verdik. Kendisi başkanlıktan ayrılırken ardından kaos bıraktı." diye konuştu.

Biden: "Ahlakın bir sokak kedisi ile aynı düzeyde"

Eşi Melania Trump’ı aldatmakla suçladığı Trump'a ağır sözlerle yüklenen Biden, "Kadınlara toplum içinde saldıran birisin. Bir yetişkin film yıldızı ile birlikte oldun, hem de karın hamileyken. Ahlakın, bir sokak kedisi ile aynı düzeyde. Program boyunca yalan söyleyip durdun." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)