Avrupa’nın göbeğinde şok görüntüler: Vekil protestocuyu ısırdı

Almanya'da protestocularla kavga eden Alman siyasetçi Stefan Hrdy'in kafasına tekme atıldı. Yere düşen Hrdy, kendisine tekme atan şahsın bacağından yakaladı ve defalarca ısırdı.

DÜNYA 01.07.2024, 10:50 01.07.2024, 18:03 Buse Önder
Avrupa’nın göbeğinde şok görüntüler: Vekil protestocuyu ısırdı

Aşırı sağın yükseldiği Almanya'da, Neo-Nazi fikirlerinin en önemli destekçilerinden biri olarak görülen Almanya için Alternatif (AfD) partisi, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) yeni bir grup oluşturma girişiminde bulunuyor. AfD, aşırı milliyetçi partiler ve Rusya yanlısı bağımsız milletvekillerinin desteğini kazanmaya çalışıyor.

Almanya'nın yanı sıra Fransa ve Belçika'da da aşırı sağ, son seçimlerde büyük başarı elde etti.

Protestocuyu bacağından ısırdı

Alman basınında yer alan haberlere göre, dün on binlerce Alman vatandaşı aşırı sağı protesto etmek için sokaklara döküldü. AFD'nin milletvekillerinden Stefan Hrdy, programı kapsamında sahaya inerken protestocular tarafından engellendi. Protestocular Hrdy'den alternatif bir yol bulmasını istedi, ancak sinirlenen Hrdy aracından inerek protestocularla kavgaya tutuştu ve fiziksel müdahalede bulundu.

67 yaşındaki Hrdy yere düştü ve bir protestocunun bacağını ısırdı. Hrdy, Alman Bild gazetesine verdiği demeçte, "Birisi baldırıma arkadan tekme attı, düştüm ve üç veya dört kişi üzerime çıktı" dedi ve "Bacağını ısırdığım şahıs yüzüme tekme attı. Kendimi savunmak için ısırdım. Daha sonra polis gelip beni kurtardı" ifadelerini kullandı.

Almanya'da aşırı sağcı AFD'nin yükselişi

Eylemcilerin protestosu, AFD'nin yükselişine öfkesini dile getirmek isteyen yaklaşık 50.000 kişinin Essen genelinde katıldığı çok sayıda protestodan biriydi. AFD, geçtiğimiz ay Avrupa Birliği seçimlerinde ikinci sırada yer aldı. Parti, göç konusundaki katı görüşleri nedeniyle ırkçılıkla suçlanıyor, ancak liderleri bu iddiaları reddediyor.

Yorumlar (0)