ABD’de kölelik skandalı: Evlatlık aldıkları siyahi çocukları köle niyetine kullandılar

ABD’nin Batı Virginia eyaletinde yaşayan bir yaşlı çift 5 siyahi çocuğu köle gibi çalıştırmak ve onları ahırda tutmakla suçlanıyor.

DÜNYA 29.06.2024, 13:44 Melina Ay
ABD’de kölelik skandalı: Evlatlık aldıkları siyahi çocukları köle niyetine kullandılar

ABD’nin Batı Virginia eyaletinde, Donald Ray Lantz (63) ve Jeanne Kay Whitefeather (62) çifti, evlat edindikleri beş siyahi çocuğu köle gibi çalıştırmakla suçlandı. Çift, çocukları ahırda kilitli tutarak kötü koşullarda yaşattı.

Çocuklar ahırda kilitli tutulmuş

Savcılık, Lantz ve Whitefeather çifti hakkında insan kaçakçılığı, çocuk ihmali, kölelik ve zorla çalıştırma suçlarından iddianame hazırladı. İddianamede, yaşları 6 ila 16 arasında değişen çocukların, bir barınaktan evlat edinildikten sonra ahırda kapalı tutulduğu ve “köle gibi” çalıştırıldığı belirtiliyor.

Komşuların iddiası

Komşular, çocukların zorla çalıştırıldığını ve eve girmelerine izin verilmediğini bildirdi. Kanawha County Bölge Yargıcı Maryclaire Akers, iddianameye dair yaptığı açıklamada, çocukların ırkları nedeniyle hedef alındığını ve köle gibi muamele gördüklerini ifade etti.

Sosyal yardım kontrolünde durum ortaya çıktı

Ekim ayında yapılan bir sosyal yardım denetiminde, çocuklar evdeki bir ahırın küçük bir odasında kilitli halde bulundu. Kanawha İlçesi Şerif Departmanı, çocukların ahırdan çıkmalarına olanak tanımadığını, su ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlardan mahrum olduklarını bildirdi.

Çift suçlamaları reddetti

Lantz ve Whitefeather, kendilerine yöneltilen suçlamaları reddederek, suçsuz olduklarını savundu.

Yorumlar (0)