Mark Zuckerberg’den çarpıcı itiraflar: Yapay zeka geleceği nasıl şekillendirecek?

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, YouTube'da yapay zeka ile ilgili dikkat çeken görüşlerini paylaştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.06.2024, 16:41 Melina Ay
Mark Zuckerberg’den çarpıcı itiraflar: Yapay zeka geleceği nasıl şekillendirecek?

Meta CEO'su Zuckerberg, Kane Sutter ile yaptığı YouTube röportajında yapay zekanın geleceği hakkındaki görüşlerini paylaştı. Zuckerberg, "tek bir yapay zeka" fikrini benimsemediğini ve yapay zeka araçlarının geniş kitlelere sunulmasının önemine inandığını belirtti. Rakiplerinin tek bir yapay zeka geliştirme çabalarını eleştirerek, yapay zekanın tek bir varlık olarak düşünülmemesi gerektiğini söyledi.

“Birden çok yapay zeka yaratılmalı”

Zuckerberg, teknoloji sektöründeki insanların "tek bir gerçek yapay zeka" inşa etme fikrini itici bulduğunu ifade ederek, insanların farklı ihtiyaçlarını karşılayacak birçok yapay zekanın yaratılması gerektiğini savundu. Meta'nın, içerik oluşturucuların ve diğer kullanıcıların Instagram üzerinden AI avatarları oluşturmasına olanak tanıyan AI Studio yazılımının testlerine başladığını duyurdu. Bu avatarlar, takipçilerden gelen soruları yanıtlayabilecek ve insanlarla etkileşime geçebilecek, ancak karışıklığı önlemek için "AI" olarak etiketlenecek.

Akıllı gözlükler holografik ekranla birleşecek

Zuckerberg, kapalı yapay zeka platformlarına karşı çıkarak, farklı şeyler deneyen insanların zincirlerini kırmanın ve özgür bırakmanın önemini vurguladı. Röportajda ayrıca, Ray-Ban Meta akıllı gözlüklerinin tam holografik ekranlarla birleşeceği bir gelecek öngördüğünü belirtti. "Kameralar, mikrofon, hoparlörler ve çok modlu yapay zeka yeteneği ile harika bir deneyim yaratabilirsiniz"  dedi.

Beyinden gelen sinyallerle yazı yazılabilecek

Zuckerberg, gelecekte insanların beyinlerine bağlı sinirsel arayüzler yerine bileklik takarak elleriyle iletişim kurabileceklerini ve böylece beyinden gelen sinyallerle yazı yazabileceklerini söyledi. Ancak bu tür yeni teknolojilerin hemen akıllı telefonların yerini almayabileceğini belirtti. Yeni platformların eskilerini tamamen ortadan kaldırmayacağını, sadece daha az kullanılacaklarını ifade etti.

Telefon kullanma ihtiyacı azalacak

Zuckerberg, 10-15 yıl önce bilgisayarlarda yapılan işlerin artık akıllı telefonlarda yapıldığına dikkat çekerek, aynı şeyin gözlükler için de geçerli olacağını düşündüğünü söyledi. Devamında ise Zuckerberg, "Telefon sahibi olmayı bırakacak değiliz. Sadece cebinizde kalacak ve gerçekten onunla bir şeyler yapmanız gerektiğinde çıkaracaksınız. Ancak giderek daha fazla insanın gözlüklerle işleri halletmenin daha kolay olduğunu fark edeceğini düşünüyorum” açıklamalarına yer verdi.

Yorumlar (0)