Bayraktar TB3 yeni irtifa rekoru kırdı

Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 yeni rekora imza attı. Selçuk Bayraktar o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.06.2024, 21:05 Buse Önder
Bayraktar TB3 yeni irtifa rekoru kırdı

Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen Bayraktar TB3 silahlı insansız hava aracı (SİHA), yeni bir irtifa rekoruna imza attı. BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Yerli motor entegreli Bayraktar TB3, 36.310 feet'e çıkarak bugüne kadarki en yüksek irtifaya ulaştı!" diyerek bu başarıyı sosyal medya hesaplarından duyurdu.

İhracat şampiyonu Baykar

2003 yılından bu yana tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten Baykar, İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren gelirlerinin büyük kısmını ihracattan elde etti.

2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri olan Baykar, 2023 yılında da Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından sektörün ihracat şampiyonu olarak açıklandı. 2023 yılında 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Baykar, son yıllarda gelirlerinin %90’ından fazlasını ihracattan elde ediyor.

Global başarı

Baykar, 2023 yılında Türkiye'nin savunma ve havacılık sektöründeki ihracatının üçte birini tek başına gerçekleştirdi. Dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı olan Baykar’ın imzalanan sözleşmelerinin %97.5’inin ihracat kaynaklı olduğu belirtilirken, Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 9 ülkeyle ihracat anlaşması imzalayan Baykar, toplamda 34 ülkeye ihracat yaparak global bir başarıya imza attı.

Yorumlar (0)