Türkiye'ye yaptırıma engel Merkel!

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğal gaz ve petrol aramasını hazmedemeyen GKRY (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi), yaptırım istiyor. Yaptırımın önündeki en büyük engel Rum basınına göre Merkel.

GÜNDEM 21.09.2020, 10:14 21.09.2020, 10:19
Türkiye'ye yaptırıma engel Merkel!

Rum medyasına göre, Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını isteyen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi zor durumda. GKRY'yi zora sokan ise, Almanya'nın başını çektiği bazı AB ülkelerinin baskıları.

Yaptırım değil, diyalog!

Rum hükümeti yanlısı yayın yapan Fileleftheros gazetesi, Türkiye'ye yaptırım isteyen Rum yönetimi liderinin, AB içinde bir grup devlet tarafından baskı gördüğünü, Angela Merkel yönetiminin başını çektiği bu grubun "yaptırım yerine diyalog" baskısında bulunduğunu savundu.

Fileleftheros gazetesi, Avrupa Birliği Dönem Başkanı olan Almanya ile Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi (keşif ve tahkik etmeye çalışma, etraf ve teferruatını zahire çıkarma) görüşmelerin başlamasını öncelediğini bildirdi.

Engel Merkel!

Rum yönetimi lideri Nicos Anastasiadis'in Türkiye'ye yaptırımlar uygulanması konusunda ısrarcı olduğu fakat Almanya Başbakanı Angela Merkel'in tüm bu girişimleri frenlediği belirtildi.

Fileleftheros gazetesinin haberinde Avrupa Birliği'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne "Yaptırımlar bekleyebilir, önceliğimiz Ankara-Atina diyaloğunun başlamasıdır" mesajı verdiği kaydedildi.

Erdoğan baskısını artırdı

Ayrıca Fileleftheros gazetesi, Türkiye ile Yunanistan arasındaki diyaloğun başlaması beklentisiyle Erdoğan yönetiminin Kıbrıs üzerindeki baskısını da artırdığını ifade etti. Fileleftheros gazetesi, "Yavuz Sondaj Gemisi ile Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi'nin yasadışı araştırma faaliyetlerine devam ettiğini, Lefkoşa ve Atina'yı zor bir pozisyonun içine düşürdüğünü" iddia etti.

Yorumlar (0)